Pätkiikö Liljeströmin muisti kuntaliitoskannanotostaan? Ei hätää, se on Youtubessa

28.01.2015

Sipoon valtuuston varapuheenjohtaja, kokoomuksen valtuustoryhmän johtaja, kansanedustajaehdokas Heikki Vestman kummeksuu valtuuston puheenjohtaja, kansanedustajaehdokas Christel Liljeströmin (RKP) lausuntoja koskien Vestmanin asiallista kysymystä, ajaako Liljeström Sipoota Porvoon syliin.

“Liljeström väittää lehdessä (ÖN 28.1.2015) ja blogissaan, ettei olisi asettanut kuntaliitosta Sipoon itsenäisyyden edelle. Tämä ei pidä paikkaansa. Kun Liljeströmiltä kysyttiin Porvoossa suora kysymys, pitääkö oman kunnan säilyä itsenäisenä henkilökohtaisen mielipiteen mukaan, hän ei nostanut kättään. Toisin sanoen Liljeström on antanut ymmärtää loppuraportin julkistamistilaisuudessa, että Sipoon ei pidä säilyä itsenäisenä. Tähän vaaralliseen viestiin, joka on muuten kaikkien nähtävillä youtubessa, halusin selvyyttä”, Vestman toteaa.

“Kuntaliitosselvitykset tehtiin, koska laki vaati. Sipoon itsenäisyys on ollut kokoomusryhmälle lähtökohta koko ajan tästä huolimatta. Koska selvityksissä ei kumoavaa faktaa tullut esille, on aika laittaa hanat kiinni. Toivon, että seuraava hallitus antaa kunnille työrauhan uudistaa palvelujaan ja byrokratiaa sekä karsii kuntien velvoitteita, jotta tarvittavat säästöt löydetään. Ei niitä hallintorajoja muuttamalla saada, vaan byrokratiaa ja sääntelyä purkamalla sekä hyviä käytänteitä levittämällä”, Vestman korostaa.

“Paitsi väärää tietoa, kummeksun Liljeströmin käsitystä blogissaan, että vaatimukseni Sipoon irtaantumisesta selvityksistä jotenkin vaarantaisi kuntayhteistyömme Itä-Uudellamaalla. Totta kai hyvää yhteistyötä Itä-Uudenmaan kuntien välillä tulee jatkaa. Meillä on tärkeitä yhteisiä tavoitteita esimerkiksi Porvoon sairaalan suhteen. Sipoon tulee tehdä yhteistyötä myös Keski-Uudenmaan ja Helsingin suuntaan. Juuri kuntaliitos heikentäisi muita yhteistyömahdollisuuksia”, Vestman sanoo

“Henkilökohtaisuuksiin menee Liljeströmin tapa aloittaa blogi kutsumalla vuosikymmenen ajan valtuustokollegana vaikuttanutta, lakimiehen uraa tehnyttä, kolmekymppistä perheenisää “unge herr Vestmaniksi”. Kertooko tämä, että vaalikuume nousee, kuten Liljeström itsekin pohtii. Mene ja tiedä, jatkan keskustelua positiivisella asialinjalla”, Vestman päättää.

Tallenne Itä-Uudenmaan yhdistymisselvityksen loppuraportin esittely- ja keskustelutilaisuudesta on nähtävissä täällä: https://www.youtube.com/watch?v=oh3lK7UAAt4 Kysymys ja Liljeströmin vastaus kohdasta 1:55 alkaen.