Jo riittää!

05.04.2017

Ratkaisemattomat sisäilmaongelmat puhuttavat Sipoossa. On vaikea oppia, jos on vaikea hengittää. Sivistyskunnassa yhdenkään lapsen ei pitäisi kärsiä tai menettää terveyttään huonon sisäilman vuoksi. Terve rakentaminen ei voi olla salatiedettä. Me allekirjoittaneet Sipoon kokoomuslaiset vaadimme Sipoota ratkaisemaan päiväkotien ja koulujen sisäilmaongelmat viipymättä ja pysyvästi.

Sipoon Kokoomuksen valtuutetut ovat olleet aloitteellisia koulujen ja päiväkotien sisäilmaongelmien ratkaisemiseksi. Kokoomusvaltuutetut olivat keskeisesti vaikuttamassa, että Talman koulussa ja Söderkullan Opintiellä tehtiin perusteelliset rakennetutkimukset reilu vuosi sitten. Kokoomusvaltuutetun esityksestä kunta on varautunut toimittamaan väistötilat nykyistä nopeammin niitä tarvittaessa. Lupaamme jatkaa työtä puhtaan sisäilman puolesta.

Olemme erityisen huolissamme Talman koulun jo kolmatta vuosikymmentä jatkuvista sisäilmaongelmista sekä kriisiytyneestä tilanteesta: kymmenesosa koulun oppilaista on lähtenyt ja puolet opettajista on joko lähtenyt tai sairastaa jatkuvasti. Homekoulun maine on levinnyt. Koulu, jossa ei ole opettajia eikä kohta oppilaita, ei ole koulu. Talmaa ei myöskään saada suunnitelmien mukaisesti kasvuun ilman tervettä koulua. Vaadimme, että Sipoo välittömästi järjestää asianmukaiset väistötilat Talmaan sekä aloittaa uuden koulun suunnittelun Talmaan.

Rahan, väistötilojen ja homekorjausten priorisoinnin lisäksi tarvitaan uusia tapoja, menetelmiä ja materiaaleja rakentaa. Esitämme, että Sipoo selvittää hirsirakentamista sekä elinkaarimallia tulevissa päiväkoti- ja kouluhankkeissa.

Sipoon Kokoomuksen valtuutetut ja kuntavaaliehdokkaat:
Mandi Alaterä, Anna Kajander, Linda Karhinen, Virpi Karjalainen, Juha Kopra, Juha Kytö, Simo Lehvonen, Claudia Lundberg, Marja Manninen-Ollberg, Jussi Merikanto, Juhani Rantala, Pauliina Tapio, Heikki Vestman, Mari Viita ja Suvi Vuoksenranta.