Vapautta rakentaa, yrittää ja tehdä työtä

Haluan, että Sipoo on Suomen helpoin paikka rakentaa, yrittää ja tehdä työtä.

Sipoon ja Suomen menestys nousee vapaista ihmisistä ja yrityksistä – kunhan näitä ei uuvuteta turhilla säännöillä ja rajoituksilla.

Omalle tontille rakentamisesta on tehtävä helpompaa. Rakennusvalvonnan ja ELY:n ei saa antaa jumittaa hyviä hankkeita. Esimerkiksi sivuasunnon ja piharakennusten rakentamista on helpotettava.

Söderkulla, Nikkilä ja Talma on kaavoitettava taiten Sipoon ominaispiirteet huomioon ottaen. Myös kylien ja haja-asutusalueiden on annettava kasvaa ja kehittyä. Kantatilaperiaatteesta on päästävä lopullisesti eroon.

Yrityksille on kaavoitettava riittävästi tontteja, ja Sipoota markkinoitava aktiivisesti. Sipooseen tarvitaan niin pieniä palveluyrityksiä kuin kansainvälisiä toimijoitakin. Tavoitteeksi on otettava toimialaklusterin saaminen kuntaan.

Ihmisten ja yritysten toiminnalleen tarvitsevat luvat tulee saada sujuvasti ja ripeästi. Sipoossa on otettava käyttöön yhden luukun malli, jossa samaa asiaa kysytään luvan hakijalta vain kerran.

Ihmiset eivät autoile huvikseen, vaan tarvitsevat autoa työntekoon ja arjen pyörittämiseen. Ruuhkamaksuja ei tule ottaa käyttöön. Uudet asuinalueet on suunniteltava siten, että paikoitustilaa on riittävästi. Joukkoliikenteen käyttämisestä on tehtävä vaivattomampaa liityntäpysäköintialueita lisäämällä. Kunnan pitää edistää kaikin keinoin olemassa olevan Kerava-Nikkilä-radan avaamista henkilöliikenteelle.